5.10.2023        |        314 

Dobrý den, studuji dopravní školu konkrétně Provoz a ekonomika dopravy – dopravní služby v cestovním ruchu (4.ročník), a chtěl bych si po maturitě udělat výuční list (automechanik) popřípadě druhou maturitu (autotronik). Jak bych měl postupovat, a co toto rozhodnutí obnáší? Uznání všeobecných předmětů? Jen odborné předměty a praxe? Byl bych velice rád za objasnění mé situace. Předem děkuji za odpověď.

Nejjednodušším řešením Vaší situace je zvolit si střední školu, která daný obor vzdělání nabízí a dohodnout se s ředitelem školy na dalším postupu v případě Vašeho studia.

Charakter oborů vzdělání 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel, případně 39-41-L/01 Autotronik je od Vámi vystudovaného oboru v celku odlišný. Do školy proto budete muset pravděp. docházet na odborné předměty a praxi.

Po dohodě s ředitelem školy Vám budou pravděpodobně uznány všeobecně vzdělávací předměty. V případě volby oboru vzdělání Mechanik opravář motorových vozidel (automechanik) budete skládat jednotné závěrečné zkoušky k získání výučního listu. V případě, že si zvolíte obor vzdělání Autotronik bude Vám uznána společná část maturitní zkoušky a na dané škole budete skládat maturitu z odborné části maturitní zkoušky.

 

Nenašli jste, co jste hledali?

Stačí vyplnit formulář pro odeslání dotazu.

Pošlete nám dotaz

Kontakt

Veronika Sováková

Garant Konzultačního centra

   +420 775 148 798