16.9.2021        |        333 

Dobrý den, výuku dle nového RVP máme v úmyslu zahájit ve všech ročnících zároveň, a sice od 1.9. 2023 na 1. stupni a od 1.9.2024 na druhém stupni, případně na druhém stupni současně se stupněm prvním. Zajímalo by mě, jak to bude s obsahem hodin informatiky, které budou současně v několika nových ročnících a nebudou navazovat na předchozí. Např. začne současně 4. a 5. ročník nebo ročníky 2. stupně. ( V současné době máme Inf v 5. a 6. ročníku.) V ročnících, které budou mít Inf nově, tato nemusí navazovat na předchozí? Nebo se má nějak modifikovat? Děkuji.

Veškeré nesrovnalosti ohledně návazností je potřeba vyřešit v dodatku. Například budete mít v šestém ročníku programování a v sedmém budete pokračovat. Začínat s novým ŠVP budete až v sedmém. V dodatku tak zapíšete, že v určitém ročníku se bude probírat ve zkrácené (či nahuštěné verzi) učivo z šestého ročníku, protože by jinak žákům chyběla návaznost. Případně je možné učivo učit déle a pak věnovat méně času jiným tématům tak, aby další rok už mohli žáci pokračovat podle nového ŠVP.
Nejvhodnější variantou ale stále zůstává, aby škola sladila své ŠVP s RVP v co nejbližším termínu a začila podle něj učit co nejdřív. 
 

Nenašli jste, co jste hledali?

Stačí vyplnit formulář pro odeslání dotazu.

Pošlete nám dotaz

Kontakt

Veronika Sováková

Garant Konzultačního centra

   +420 775 148 798